Deli Kızın Aşk Şarkısı : Syvia Plath

Unutulmayan Kadınlar 15
Çevirmen: Yeşim Seber
ISBN: 9786051417868
Sayfa: 580
Ebat: 13,5 X 19,5
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 1. Hamur
Grafiker: Beste Doğan
Basım Tarihi: 04.11.2014
  
  

 

20. yüzyılın en önemli şairlerinden Sylvia Plath’ın yaşamında,
Ted Hugbes’la tanışmasi ve boşanmalarından önce biten evliliklerinin yadsınamaz bir agırligi vardır. Diger yandan Plath’ın, Ted'den önceki yaşamı da, en az sonrası kadar karmaşık ve sıkıntılarla doludur.
Şair sekiz yaşında babasını kaybeder, bu olüm onda büyük bir travma yaratır. Annesini suçlar, onun kendisi için yaptığı fedakârlıklar altında ezilir, nefreti içten içe bilenir. Hırslıdır, başarı ve saygınlık gözünü kamaştırır. Sürüp giden mükemmellik arayışında, okul ve okul dışında her zaman en iyisini ister, arzular. Bu takıntı, ilişkilerine de yansır. Cinselliğe duyduğu merakla yerleşik kalıplar içinde kısılıp kalma korkusu arasında, sürekli bir gerginlik içinde, sayısız erkekle flört eder. Bu arada yazmaya hiç ara vermez, şiir, öykü, günlük, mektup... Ama sürüp giden huzursuzluğuna hiçbiri çare olmaz.
Ve gün gelir ölmek ister.
Andrew Wilson, Sylvia Platb’ın yakın arkadaşları  ve sevgilileri aracılığıyla elde ettigi yeni bilgi ve belgeler ışığında yazdığı yaşamöyküsünde, zamana meydan okuyan bu unutulmaz kadının ilkgençlik yıllarına odaklanıyor. Deli Kızın Aşk Şarkısı ailesine, topluma, ekonomik koşullara, yani gerçek “endişe perileri”ne yenik düşüp kendini yok etmekten başka çare bulamayan bir kadının öyküsü.