Eve Yüzerken

"Hayatın yaşanmaya değer olmasının tek sebebi: onun her gün daha iyiye gideceğini ve eve sağ salim döneceğimizi düşünmemiz."
ISBN: 9786051419053
Sayfa: 170
Ebat: 13,5 X 19,5
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 1. Hamur
Grafiker: Beste Doğan
Basım Tarihi: 16.09.2016
Hazırlayan: Başak Güntekin
  
  

 

“Hayatın yaşanmaya değer olmasının tek sebebİ;
onun her gün daha İyiye gideceğini ve eve sağ salim döneceğimizi düşünmemiz.”

Fransız Riviera’sındaki bir villada tatillerinin tadını çıkaran iki İngiliz ailenin havuzunda beliren kızıl saçlı, yeşil tırnaklı, çıplak bir kadın: Kitty Finch. Nereden geliyor? Onlardan ne istiyor? Her anlamda onlara yabancı olan bu kadın bir botanist mi, bir şair mi, yoksa sadece deli mi? 
Deborah Levy’nin eleştirmenlerce Virginia Woolf’a, Patricia Highsmith’e, zaman zamansa Claude Chabrol ya da François Ozon filminden bir sahneye benzetilen stili sonuçta hiçbirine benzemeyen bir özgünlüğe ulaşmayı başarıyor. Tekrarlanan cümleler, imajlar ve temalarla ortaya yepyeni, orijinal bir motif çıkıyor. Sakladıkları ve açık ettikleriyle sinematografik ve taze bir anlatı kuran Levy, son zamanların en dikkat çeken yazarları arasında adından söz ettirmeyi başarıyor.
2012 yılında Man Booker Ödülü’nün finalistleri arasında yer alan Eve Yüzerken, sayfaları elinizde göz açıp kapayıncaya kadar eriyecek, tekinsiz bir modern zaman rüyası.
“Okurlar sonunda neler olup bittiğini öğrenmek için acele etmelerini söyleyen o cezbedici sese karşı koymak zorunda… Ödülleri ise eğlenceli olduğu kadar, rahatsız edici olacak, sonuçta Levy’nin alaycı ve başarılı romanında derin sulara doğru çekileceğiz.”  The New York Times Book Review