Hazine

Çevirmen: Sıdıka Orhon
Orijinal Adı: Der Schatz
ISBN: 9789752892934
Sayfa: 296
Ebat: 13,5 X 19,5
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 1. Hamur
Basım Tarihi: 15.02.2006
Hazırlayan: Tülin Er
  
  
  

 

Bağdat’ta sıcaklık gölgede kırk derece... Savaş son bulmuş. Gündelik yaşama karmaşa ve anarşi hâkim. Ve istilacı güçlerin gözleri önünde, dünyanın en büyük tarihi eser kaçakçılıklarından biri yapılıyor. 

Berlinli bir gazeteci olan Michael Bellow, CNN’in hırslı muhabiri Kelly ve kameraman Steve ile birlikte faillerin peşine düşüyor. Fransız gazeteci Phillip her ne kadar CNN ekibine pek güvenmese de Yunanlı fotoğrafçı Olga’nın ısrarıyla sonunda birlikte çalışmaya razı oluyor.

Nefes kesici bir macera olan Hazine, yakın tarihte Bağdat’ta gerçekleştirilen tarihi eser kaçakçılığını tempolu bir roman kurgusu içinde sunarken, Irak’ta Avrupalı bir gazeteci olmanın bütün hallerini de gözler önüne seriyor.

Hazine sizi Bağdat’ın arka sokaklarında gezdiriyor.

“Etrafımızdakiler paha biçilmez değerde olmalıydılar. Parayla ifade edilecek gibi değildi. Tarihi değeri ölçülemez… Düşünüyorum da para hırsı içine düşmüş kibirli, antipatik bir haydut çetesinin… Bu adamların, tüm bir halkın kültür mirasını talan etmek istediğini… İçimde nefret duyguları yükseldi.”