Medya Denetimi

Çevirmen: Elif Baki
ISBN: 9789752892354
Sayfa: 70
Ebat: 13,5 X 19,5
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 1. Hamur
Grafiker: Utku Lomlu
Basım Tarihi: 01.06.2005
Son Basım : 03.10.2016  4.Baskı
  
  
  

 

Propaganda, siyasi etkinin sağlanmasında önemli bir faktör oldu her zaman. Özellikle geçen yüzyılda bolca kullanılan bu yöntem, çok geçmeden ‘dans edeceği’ alanı da buldu: medya! Her türlü basın-yayın organında, üstü kapalı ya da aşikâr bir biçimde yapılan propaganda, toplumun doğru ve yanlış değerlerini etkiledi, demokrasinin  nasıl olması gerektiğini biçimlendirdi.

Çağımızın en önemli siyasi aktivistlerinden Noam Chomsky, Medya Denetimi’nde propagandanın gücünü ve etkinlik alanı medyayı bütün detaylarıyla irdeliyor. Kendine özgü bakış açısıyla görünmeyeni görünür kılan yazar, her gün gazete sayfalarından ya da televizyonlardan bize servis edilen haberlerin içyüzünü örneklerle açığa çıkarıyor.

Medya Denetimi, propagandanın gücünü tarihi süreç içinde işleyip günümüze kadar getiriyor. Kitabın son bölümü “Marslı Gazeteci”de Chomsky, bir model oluşturup onu günümüzdeki örneklere uyguluyor. Kitap, okuduğunuz haberlerin, izlediğiniz programların ve siyasi kampanyaların ‘satır aralarını’ okumak için önemli bir rehber.