Muhteşem Will

Shakespeare Nasıl Shakespeare Oldu?
Çevirmen: Cem Alpan
Orijinal Dili: İngilizce
Orijinal Adı: Will in the World - How Shakespeare Became Shakespeare
ISBN: 9786051419855
Sayfa: 505
Ebat: 13,5 X 19,5
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 1. Hamur
Grafiker: Emir Tali
Sayfa Tasarımı: Zülal Bakacak
Basım Tarihi: 01.04.2016
Yayın Yönetmeni: Cem İleri
  
  

 

“Bugüne kadar yazılmış en iyi Shakespeare biyografisi.”
John Carey, Sunday Times

​1580’lerde genç bir adam, küçük bir taşra kasabasından Londra’ya göç eder ve birkaç yıl zarfında, yalnızca kendi çağının değil tüm zamanların en büyük oyun yazarı olur. Hatta Borges, Melville ve Joyce gibi ustalara bakılırsa, gelmiş geçmiş en büyük yazarlardan biridir. Böylesi kısa bir zaman aralığında böylesi görkemli bir başarı nasıl mümkün olmuştur peki? Shakespeare nasıl Shakespeare olmuştur? Ünlü edebiyat kuramcısı ve tarihçi Stephen Greenblatt, 400. ölüm yıldönümünde andığımız William Shakespeare’i kaidesinden alıp yeryüzüne indiriyor; onu görmemizi, duymamızı, yaşadıklarını yaşamamızı sağlıyor. Modern dünyaya geçişte kritik bir evreyi temsil eden Elizabeth dönemi İngiltere’sinin zengin dokusunun içine yerleştirdiği bu hassas ve zeki genç adamın, insanı her yönüyle anlatan kudretli bir dehaya dönüşmesini adım adım takip ediyor.
Ayrıca IV. Henry, Venedik Taciri, Othello, Romeo ve Juliet, Macbeth, Hamlet ve Kral Lear gibi başyapıtların arka planını anlatarak, bizlere bu şaheserleri yeni bir gözle okuma şansı veriyor.

“Bu sürükleyici, yaratıcı kitap Shakespeare hakkında bugüne kadarki en duyarlı araştırma. Büyük yazarın yaşadıklarının yazdıklarına nasıl yansıdığını aktarıyor.”
Stanley Wells, Shakespeare, Sex, and Love kitabının yazarı

“Hayatımda okuduğum en zekice, en sofistike üslupla, buna karşın en coşkulu dille yazılmış yaşamöyküsü çalışması.”
Adam Gopnik, New Yorke