Nasıl Pop-Yazar Olunur?

ISBN: 9786051416007
Sayfa: 255
Ebat: 13,5 X 19,5
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 1. Hamur
Grafiker: Utku Lomlu
Basım Tarihi: 20.02.2001
Yayın Yönetmeni: Cem İleri
  
  

 

- Hayatınız Anlatılmayı Bekler -

Roman yazın

Herkesin popüler olmak istediği bir ortamda, yazarak popüler olmak sanıldığı kadar zor değildir. Yeter ki yolu bilinsin. Aşağıda sıralayacağım koşullara uyulduğunda bu şans, %87,73 oranında yakalanabilir. (Oranın düşük ve küsuratlı tutulması, umarım önerilerin ne kadar ince hesaplar üzerine oturtulduğunu kanıtlamaya yeter.)
Sizi popüler bir yazar durumuna getirecek en kısa yolun roman yazmak olduğu sanılır. Biz de herkes gibi, öyle olduğunu varsayalım. Demek ki önce roman yazarak popüler olmanın kolay yollarını araştıracağız. Sonra neler yazabileceğinize sırasıyla bakarız.
Başınızdan geçen en acıklı olayları anlatırken belki siz bile, "Benim hayatım roman!" demişsinizdir. Nedense insanlara yalnız acıklı olaylar, hayat ile roman arasında ilişki kurma ilhamını verir. Şimdiye kadar hiç kimsenin kahkahalar atarken, "Benim hayatım roman!" dediğine tanıklık edilmemiştir. Oysa en kötü hayatta bile gülüp eğlenilen zamanlar olmuştur. Bunlar anlatılmaya değer bulunmaz da anlatmak için ille acıklı olay aranır. Hayatın roman olduğu yalan mıdır? Değildir. Yazılmış ve yazılacak olan bütün romanlar hayattan yola çıkar, döner hayatı anlatır. Öyleyse herkesin hayatı romandır; yeter ki nasıl anlatılacağı bilinsin.