Otori Efsaneleri

1. Kitap: Bülbül Döşemeler
Orijinal Adı: Across the Nightingale Floor
ISBN: 9786051410814
Sayfa: 346
Ebat: 13,5 X 19,5
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 1. Hamur
Basım Tarihi: 30.05.2012
Hazırlayan: Başak Güntekin
  
  
  

 

Otori Efsaneleri'nin ilk kitabı olan Bülbül Döşemeler, Otori Bölgesinin küçük bir köyünde yaşayan Takeo'nun Otori Shigeru ve Otori Ailesiyle tanışmasını anlatır. Mino köyü katliamı sırasında Takeo'yu bulan Otori Shigeru, bir süre sonra onu evlat edinir. Takeo'nun esrarengiz, sürprizlerle dolu serüveni tam da bu noktada başlar. Sonrasında Takeo'nun hayatı, pirinç tarlalarını saran sislerin gizlediği sırların yavaş yayaş ortaya çıkmasıyla değişecektir. Muto ve Kikuta ailelerinden oluşan kabilenin dünyadan sakladığı gerçekler, sürekli tetikte olmayı gerektiren düşmanlar ve Sesshu'nun tablolarının güzelliği arasında Takeo, hayatının aşkı Kaede'yle karşılaşır ve her şey daha da öngörülemez bir hal alır. 

Lian Hearn, dünyaca ünlü bir çoksatar olan ve The New York Times Book Reviewve, The New York Times tarafından en iyi roman seçilen bu seride, Japonya'nın gösterişli ve zarif doğasını ve eşsiz kültür mirasını fantastik kurguyla birleştirerek hayal gücünün sınırlarını zorlayacak yepyeni bir eser ortaya çıkarıyor. 

"Olay örgüsü bakımından doyurucu ve zengin olmakla beraber anlatıma övgüye değer bir biçimde yer ayıran bir roman... Hearn, keyifle dönmek isteyeceğim bir dünya yaratmış." 
-The New York Times Book Review 

"Bu sene yayımlanan en ilgi çekici roman." 
-The Times (UK)