Sultanların İhtişamı

Osmanlıların Son Yılları
Çevirmen: Nigar Alemdar
Orijinal Adı: Sultans in Splendour: The Last Year of The Ottoman World
ISBN: 9789752897540
Sayfa: 317
Ebat: 13,5 X 19,5
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 1. Hamur
Basım Tarihi: 16.06.2010
Hazırlayan: Berrak Göçer
  
  
  

 

Konstantiniyye'nin yazarı, ünlü tarihçi Philip Mansel, bu sefer de 1869-1945 yılları arasında Ortadoğu'nun durumunu ele alıyor. 1945 yılına gelindiğinde Osmanlı İmparatorluğu ve bölgedeki diğer birçok hanedanlık devrilmiş, Ortadoğu, varlıklarını bugün de sürdüren devletlere bölünmüştür. Mansel, Sultanların İhtişamı'nda, ışığı sönmekte olan imparatorluktaki hidivlerin, paşaların, beylerin, sultanların, şahların, mollaların, hanların ve emirlerin bu dönüşümdeki önemli rollerini ortaya koyuyor.

Bölgenin bugünkü politik karışıklıklarını anlayabilmek için bu renkli ve çoğunlukla despot hükümdarları tanımamız gerektiğini söyleyen Mansel'in sözlerine yaklaşık iki yüz tane daha önce yayımlanmamış fotoğraf eşlik ediyor. Sultanların İhtişamı, Osmanlı İmparatorluğu'nun son yıllarına dair görsel bir ziyafet niteliğinde, olağanüstü bir kitap.

"Mansel, Fas'tan İran'a, Kahire'den Bağdat'a, geçmişi gözler önüne sererken günümüzün en önemli meselelerine de ışık tutuyor..."
-Le Nouvel Observateur

"Sultanların İhtişamı, artık unutulmaya başlanmış, ama Yakındoğu'nun bugünkü karmaşık ve trajik noktaya gelmesinde etkili olmuş insan ve olayların anlaşılmasına önemli bir katkı sağlıyor."
-Sir Steven Runcima