Ağır Roman

ISBN: 9786051414898
Sayfa: 136
Ebat: 13,5 X 19,5
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 3. Hamur
Grafiker: Emir Tali
Basım Tarihi: 11.09.2012
Son Basım : 07.03.2024  8.Baskı
Editör: Murat Çelik
  
  
  

 

Metin Kaçan’ın Ağır Roman’ı 1990 yılında yayınlandı. O günden bugüne dünya değişti, ülkeler ve şehirler değişti fakat Türkçenin en özel argo bahçesi halen Kolera Sokağı’nda!  
Ağır Roman ölümün, cinayetlerin, uyuşturucunun, türlü bitirim numaların ve raconun kol gezdiği, kötülüğün bir salgın hastalıkmışçasına hızla yayıldığı bir yeraltı sokağının ve insanlarının hikâyesi. Gıli Gıli Salih, Berber Ali, Reco, Tina, Arap Sado, Puma Zehra, Gaftici Fethi, Madam Eleni, Fil Hamit, Tilki Orhan, Balık Ayhan, Adam Mickiewicz heykeli ve niceleriyle…  
Yayınlandığında büyük ses getiren Ağır Roman, aynı adla filme uyarlandı, çeşitli tiyatro toplulukları tarafından sahnelendi, Almanca ve Fransızcaya çevrildi ve tüm zamanların anlatısı olarak kült bir esere dönüştü.

Günümüz argosunun birçok sözcük ve deyimini ilk kez yazıya geçiren Metin Kaçan’ı yalnızca edebiyat açısından değil, sözlükçülük açısından da kutlamak isterim.“
Hulki Aktunç

“Metin Kaçan, ülkemizde her türlü karşıtlığın en yoğun biçimde yaşandığı İstanbul kentine özgü zenginlikte bir toplumsal  mozaiği yansıtıyor... Bu alışılmamış romanın  en çarpıcı yönü, kuşkusuz dili.”
Yıldız Ecevit