Büyük Ada

Orijinal Dili: Fransızca
Orijinal Adı: La Grande İle
ISBN: 9789752892293
Sayfa: 150
Ebat: 13,5 X 19,5
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 1. Hamur
Basım Tarihi: 01.04.2002
Hazırlayan: Tülin Er
  
  

 


"Babam, kürekleri akıntılı, durgun, uyuyan suya daldırır ve kolayca koyların girişine ulaşırdı. Orada, yüksek otların arasında onu sıkışmış gördüğüm zaman, içimden gidip kurtarmak gelirdi. Bunlar, hayat bizi alıp götürmeden, orada, ağaçların gizeminde, suyun fısıldayışlarında, otların kokusunda ve kalbimi deli gibi çarptıran o parlak çocukluk döneminde ne yaşadığımı tam olarak anlamadan önceydi."

Dordogneda bir ada. Şiir ve gizem dolu, hayallere özgü bir su dünyası, bir sığınak. Bastien ve ailesi orada yaşıyor. Dünyaları, su ve nehir. Onlara gün günden yaşama gücü ve mutluluk veren bir cennet. Savaş bu dünyanın ahengini bozamasa da, mutluluk ve sonsuz çocukluk dönemine ait anılar dışındaki her şey yavaş yavaş yok olup gitmekte.

Büyük Ada evrensel bir hikâye. Birbirine sevgiyle bağlı beş kişilik bir ailenin dünyaya yelken açmasının heyecanını ve hüznünü bir arada işliyor. Christian Signol, zamanın kaçıp gidişini, yetişkinliğe atılan adımları ve doğanın ihtişamını olağanüstü bir duyarlılık ve nostalji içinde veriyor.

Büyük Ada, kentli insanın içindeki doğa özlemini artıracak bir roman. Sayfaların arasından yükselen orman ve nehir kokularına duyarsız kalamayacaksınız.