Che

Çizgilerle Yaşam
Çevirmen: Sabri Gürses
ISBN: 9789752897328
Sayfa: 112
Ebat: 21 X 15
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 1. Hamur
Basım Tarihi: 03.06.2010
  
  
  

 

Sid Jacobson ve Ernie Colon, Ernesto Che Guevara de la Serna'nın çarpıcı bir portresini çizmek üzere bir araya geldi! Etkileyici çizimleriyle, Che: Çizgilerle Yaşam, çocukluğundan başlayıp Alberto Granado'yla birlikte yaptıkları o ünlü motosiklet yolculuğuna; Guatemala'nın Kapitalist ahtapotla mücadelesine verdiği destekten Küba Devrimi'ne; Kongo ve Bolivya'da ayaklanma çıkartma çabasından Bolivyalı askerler ve CIA görevlileri tarafından öldürülmesine dek Che'nin başından geçen her şeyi anlatıyor. Jacobson ve Colon hem Che'nin inançları ile kişiliğinin, hem de 20. yüzyıl Latin Amerika politikası ile liderlerinin ayrıntılı bir panoramasını sunuyorlar.

"Sid Jacobson ile Ernie Colon tıpkı Sierra Maestra'da yolculuk eden Che ile Fidel gibi çevik, kararlı ve usta bir ekip oluşturmuşlar. Che adlı çizgi yaşamöyküleri, birlikte daha önce yaptıkları diğer işler gibi, çok önemli konusunun gerektirdiği kapsama, kesinliğe ve canlılığa sahip." 
-Mark Singer

"Guevara'nın maceracı yaşamının canlı, iyi çizilmiş bir aktarımı moda olsun diye yapılmış bir iş değil, ciddi bir okuma." 
-Kirkus Reviews