Çifte Alev - Aşk ve Erotizm

Çevirmen: Tomris Uyar
Orijinal Dili: İngilizce
Orijinal Adı: La llama doble, Amor y erotismo
ISBN: 9786051850238
Sayfa: 220
Ebat: 13,5 X 19,5
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 1. Hamur
Grafiker: Emir Tali
Sayfa Tasarımı: Müge Günbaş
Basım Tarihi: 30.06.2016
Yayın Yönetmeni: Cem İleri
  
  

 

“Octavio Paz’ın en büyük başarısı, düşünceye şiiri, şiire de düşünceyi yedirebilmiş olmasıdır. Düzyazısı metaforların gücünü, şiiri de mantıksal berraklığı barındırır.”
CARLOS FUENTES

​Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Octavio Paz’dan, ilkgençliğinden olgunluk çağına kadar izini sürdüğü aşk, erotizm ve cinselliğin farklı görünümleri üzerine düşünsel bir yolculuk. Paz, insanoğlunun ölüme meydan okumak için bulduğu en güçlü yanıtlardan biri olan aşk ve erotizmin billurlaşma, yüceltme, saptırma ve yoğunlaşma anlarına odaklanıyor. Antik çağlardan günümüze, Sappho’dan Dante’ye, Marquis de Sade’dan Fourier’ye, Madame Bovary’den Ulysses’e uzanan bir coğrafyada aşk ve erotizmin edebiyatı beslemeyi sürdüren çifte alevinin ışığında kışkırtıcı ve derin bir keşfe çıkıyor.
Çağdaş edebiyatımızın ustalarından Tomris Uyar’ın Türkçesiyle.

Denemenin yüz sayfa kadar süreceğini tasarlamıştım, ama yazdıkça yeni görünümler açıldı önümde. Ne var ki, yazı zorlayıcı bir kendindenlikle büyümeyi sürdürüyordu. Sonunda aynı doğallık ve aynı zorlamayla sözcükler tükendi. Gözlerimi ovuşturdum: Bir kitap yazmıştım. Sözümü tutmuştum. (...) Alev ‘ateşin en incelikli bölümüdür, yukarı doğru çıkar ve bir piramit biçiminde yükselir.’ İlk, asal ateş, yani cinsellik, erotizmin kırmızı ateşini püskürtür ve bu ateş de yükselip başka bir ateşi, titrek ve mavi bir ateşi besler: Aşk ateşini. Erotizm ve aşk: Hayatın çifte alevi.”
OCTAVIO PAZ