Dünyanın Bütün Sokakları İsyanda

ISBN: 9789752890725
Sayfa: 361
Ebat: 13,5 X 19,5
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 1. Hamur
Basım Tarihi: 01.04.2003
  
  

 

Uzun zamandır ilk defa yaşlı gezegenimizin neredeyse bütün ülkelerinin sokaklarında bir isyan yaşandı. Küreselleşme-karşıtı eylemlerin hazırladığı zemin üzerinden yükselen ve ondan daha geniş bir kapsamda yayılan savaş-karşıtlığının önümüzdeki dönemde nasıl bir nitelik kazanacağını kestirmek pek mümkün değil tabii. Ancak bu hareketliliğin gerek bu dalgaya katılan tek tek insanların hayatlarında, gerekse siyasal-kültürel düzeyde bir iz bıraktığından ve üstelik bu izin güçlü etkilerle birlikte yayıldığından kimse şüphe duyamaz.

İşte, Osman Akınhay ile Özcan Özen'in Irak Savaşı'nın başladığı günlerde hazırlamaya başladıkları ve dünya çapında yaşanan dalgayla altüst oluş ve yeniden mevzilenmeyle ilgili görüş ve değerlendirmeleri sıcağı sıcağına okura aktarmayı hedefledikleri elinizdeki bu derlemede, tam da böyle bir dönüm noktasında hepimizi ilgilendiren can alıcı sorunlarla ilgili makale ve söyleşileri bulacaksınız.

Bütün dünyayı saran savaş-karşıtlığı hareketinin niteliği nedir ve bu dalganın soluğu kesilecek mi? ABD'nin Ortadoğu'ya işgalci güç olarak gelmesiyle bir Arap İntifadası ya da Rönesansı yaşanacak mı? Türkiye'de İslamcı kesim Irak saldırısı karşısında neden görece suskun kaldı? Kuzey Irak'taki Kürtlerin Amerikan müdahalesinden medet ummaları nasıl sonuçlara yol açacak?

İşte, elinizdeki derlemenin cevap aradığı bazı temel sorular...