Işığın Hızı

Çevirmen: Gökhan Aksay
ISBN: 9786051855486
Sayfa: 248
Ebat: 13,5 X 19,5
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 1. Hamur
Grafiker: Emir Tali
Basım Tarihi: 09.12.2020
Editör: Murat Çelik
  
  
  

 

Çağdaş İspanyol edebiyatının en önemli temsilcilerinden Javier Cercas Işığın Hızı’nda, yazar olmak isteyen bir gencin -bu Cercas olmalı!- bir teklifi değerlendirerek Amerika’ya gitmesini, Illinois Üniversitesi İspanyolca bölümünde asistanlık bursuyla günlerini geçirirken tanıdığı Rodney Falk’ı ve onun hikâyesiyle adım attığı karanlık yolu anlatıyor.
Vietnam gazisi Rodney Falk, savaşta kaybettiklerinin telafisi olmadığının farkındadır. Kardeşi Bob’u yitirmiştir. Katliamlarda rol oynamış, masumları öldürmüş, kendi de bir otobüs durağında patlayan bombadan kıl payı kurtulmuştur. Falk’ın cezası hayatta kalmak, vicdanıyla mücadele etmektir. Romandaki yazar olmak isteyen gençle -bu Cercas’ın ta kendisi!- dostluğu, Falk’ın içedönük ve bir başına geçirdiği yaşamına yeni bir anlam katar.
Yazar olmak isteyen genç -Cercas!-, yükselen edebi şöhreti ve parçalanan aile hayatı ile Rodney Falk’ın kaderinin bağlantılı olduğunu keşfettiği anda roman, gerçeküstü bir boyut kazanıyor: Işığın Hızı, pişmanlıklarla altüst olmuş ruhlara usul usul sızıyor.

Sonsuz yetenekli bir yazar!
Roberto Bolaño

Müthiş bir hikâye anlatıcısı!
J. M. Coetzee