Karnaval

Çevirmen: Avi Pardo
ISBN: 9786051419534
Sayfa: 270
Ebat: 13,5 X 19,5
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 1. Hamur
Grafiker: Beste Doğan
Sayfa Tasarımı: Müge Mete
Basım Tarihi: 04.01.2016
Hazırlayan: Başak Güntekin
Yayın Yönetmeni: Cem İleri
  
  
  

 

Camus’nün Taxi Driver’ı yeniden yazdığını hayal edin.
Toronto Life

İki türlü taksi şoförü vardır: örümcekler ve sinekler. Örümcekler arabalarının sıcağında oturan ve müşterinin ayağına gelmesini bekleyenlerdir. Sineklerse şehrin sokaklarında onları çağıran bir işaret görene dek gezinip durur. Fly, bir gezgindir. Onun taksisinden şehrin karanlığının gizlediği karnaval pırıltılarını tüm güzelliği ve çirkinliği ile izleriz. Katillerle tanışırız, fahişelerle, delilerle, devrimcilerle, sıradışı yerlere doğru yola çıkan sıradan insanlarla. 

Uluslararası Impac Dublin Edebiyat Ödülü’nün sahibi Rawi Hage, James Joyce’u ve Henry Miller’ı hatırlatan bir ustalık ve cesaretle kurduğu, rüya gibi bir atmosfere davet ediyor okuru: Arka koltuğa kurulduğu anda başlayıp şehrin caddelerinden köprü altlarına; kütüphane raflarından çocukluk anılarına; gizli hayatlardan sınır tanımaz hayallere uzanan baş döndürücü bir maceraya. 

Hage’in en coşkulu, en yaratıcı ve en oyunbaz romanı... şimdilik.
Telegraph Journal

​Tek kelimeyle muhteşem. Karnaval, Hage’in edebiyat göğündeki en parlak yıldızlardan biri olduğunun kanıtı. 
Toronto Star

Geceleri taksi şoförü, gündüzleri kitap kurdu olan Fly, bu masalsı hikâyenin başkarakteri. Okura, onunla birlikte taksiye atlayıp yolculuğun tadını çıkarmak kalıyor. 
The New Yorker