Keçinin Şarkısı

Çevirmen: Kayhan Yükseler
ISBN: 9789752898233
Sayfa: 212
Ebat: 13,5 X 19,5
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 1. Hamur
Basım Tarihi: 06.03.2011
Hazırlayan: Berrak Göçer
  
  

 

1926-27 yıllarında yazılan ve sansüre rağmen basılabilen Keçinin Şarkısı, Konstantin Konstantinoviç Vaginov'un ilk romanı. Aynı zamanda, özellikle 1920'lerde yazdığı post-sembolist şiirlerle tanınan yazarın Türkçeye çevrilen ilk eseri. 

Aşina oldukları dünyayı kökünden değiştiren Ekim Devrimi sonrasının gerçekliğine uymak zorunda kalan, bu yeni ve yabancı dünyada kendilerine yer bulmaya çalışan ve tutunamayan bir grup aydının dramını anlatıyor Keçinin Şarkısı. 

Filozof ve edebiyat kuramcısı Mihail Bahtin'in çevresindekilerden esinlenilerek yaratılan, Teptyolkin, meçhul şair ile "yazar" gibi kahramanlar devrimden önceki yıllarda parlayan Rus aydınlar sınıfını hatırlayıp ayakta tutmaya çalışıyorlar. Vaginov ise uzam ve zamanda yolculuklara çıkarak, Petersburg'dan eski Roma'ya, Leningrad'dan Yunan mitolojilerinin dünyasına uzanarak edebiyat ve eleştirinin toplumdaki rolünü incelikle araştırıyor. 

Doğrusal olmayan, parça parça anlatımıyla yapısal romanın ustaca uygulanmış bir örneği ve 20. yüzyıl Rus edebiyatının önemli eserlerinden biri olan Keçinin Şarkısı, Kayhan Yükseler'in Rusça aslından yaptığı yetkin çeviriyle şimdi Everest Klasikler'de!