Kevin Hakkında Konuşmalıyız!

2005 Orange Ödülü'nü Alan, Tüm Dünyada Büyük Yankı Uyandıran Sarsıcı Bir Eser!
Çevirmen: Berna Kılınçer
Orijinal Adı: We Need to Talk About Kevin
ISBN: 9789752895447
Sayfa: 492
Ebat: 13,5 X 19,5
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 1. Hamur
Basım Tarihi: 21.10.2008
Hazırlayan: Tülin Er
  
  
  

 

"Sevgili Franklin,
Bu öğleden sonra neden tek bir önemsiz olay yüzünden sana yazma ihtiyacı duydum, emin değilim. Ama ayrıldığımızdan beri en çok özlediğim şey, eve gelip gündüz yaşadığım hikâye türünden tuhaflıkları anlatmak galiba..."

17 yıl önce oğlu Kevin'ı dünyaya getirdiğinde, Eva kocasına böyle mektuplar yazacağını bilmiyordu. Çok istediği çocuğunun karşısına kötü bir şaka gibi çıkacağını, "yüce" annelik duygusunun ruhunu böyle kanatacağını...Henüz on beş yaşındayken yedi okul arkadaşını, bir öğretmenini ve bir yemekhane çalışanını, incelikle planladığı bir katliamla öldüren Kevin, kendisiyle beraber annesini de bu karanlığa hapseder. Doğumundan beri oğluyla yıldızı bir türlü barışmayan Eva'yı bu olaydan sonraki iki yıl boyunca korkunç bir soruyla karşı karşıya bırakır: Kevin'ın içindeki bu nefreti ve kötülüğü besleyen, onun intihara benzer bu korkunç saldırıyı gerçekleştirmesine yol açan şey Eva'nın kendi oğluna için beslediği nefret midir?

Kevin Hakkında Konuşmalıyız, tüm dünyada büyük ilgiyle karşılandı, onlarca dile çevrildi ve 2005 yılında Lionel Shriver'a Orange Ödülü'nü kazandırdı.