Kiracı

Bazen en saçma sapan şeyler, bize hayatı zehir eder.
Çevirmen: Süleyman Doğru
Orijinal Dili: İspanyolca
Orijinal Adı: El inquilino
ISBN: 9786051419916
Sayfa: 96
Ebat: 13,5 X 19,5
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 3. Hamur
Grafiker: Kardelen Akçam
Sayfa Tasarımı: Müge Mete
Basım Tarihi: 05.04.2016
Son Basım : 27.01.2023  3.Baskı
Hazırlayan: Başak Güntekin
Yayın Yönetmeni: Cem İleri
  
  

 

Mario Rota; sabahları düzenli olarak koşuya çıkmayı seven ve dilbilim alanında çalışan bir akademisyendir. Bir sabah koşu sırasında bileği burkulur. Bu küçük ve önemsiz gibi görünen olaydan sonra tüm hayatı ellerinden kayıp gitmeye başlar. Topallayarak evine döndüğünde karşı daireye taşınan yeni kiracı ile karşılaşır. Bu yabancı çok geçmeden, önce işini sonra evini son olarak da kız arkadaşını elinden alacaktır.
Kiracı, günümüzde İspanyol edebiyatının en önemli yazarlarından biri olarak kabul edilen Javier Cercas'ın erken dönem eserlerinden biri. Gerçek ile hayal arasındaki sınırın gitgide ve ustalıkla bulandırıldığı bu eşsiz hikâye, tekinsiz atmosferi ve kara mizahıyla okuru bir girdap gibi içine çekerek, has edebiyatın en çarpıcı örneklerini verecek olan bir yazarı müjdeliyor.
"Javier Cercas Çağdaş İspanyol edebiyatının en parlak yazarlarından... Öykülerinde ilk bakışta göze çarpan mizah anlayışı daha sonra yerini derin bir gerilim hissine bırakıyor. Romanlarında hakikat her zaman kurgudan daha az ikna edici, hayallerse hiçbir zaman gerçeklerden daha tuhaf değil."