Vücut

Çevirmen: Sinan Köseoğlu
Orijinal Adı: The Body
ISBN: 9789752892118
Sayfa: 316
Ebat: 13,5 X 19,5
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 1. Hamur
Basım Tarihi: 10.02.2005
Hazırlayan: Tülin Er
  
  
  

 

VÜCUDUNUZU SEVİYOR MUSUNUZ?

Romanlarının ve öykülerinin odağına, insan doğasını ve ilişkilerini koyan bir yazar Hanif Kureishi. Bu anlamda Vücut, Kureishi’nin yazınsal karakterini mükemmel bir biçimde ortaya koyuyor. 

Sekiz öyküden oluşan kitaba adını veren ve aynı zamanda en uzun öyküsü olan “Vücut”, yaşlı ve bedensel rahatsızlıklarından mustarip bir adamın, beynini daha genç bir bedene naklettirmesinin öyküsü. Yeni bir bedene sahip olmakla birlikte, ailesini ve geçmişini kaybeden kahramanımız, pek çok dünyevi zevke vardıktan ve badire atlattıktan sonra kendi vücuduna dönmek istiyor. Ama talih her zaman gösterir mi cömert yanını?

Kitabın diğer yedi öyküsü, ağırlıklı olarak kadın-erkek ilişkileri ekseninde kurulmuş. Modern şehirlerde yaşayan çiftlerin birbirleriyle ve çocuklarıyla olan ilişkilerini, çarpıcı üslubuyla örneklendiriyor Kureishi. Her biri birbirinden bağımsız görünse de sebep-sonuç bağlamında akrabalıklar taşıyor bu ilişkiler…

Kitapta yer alan öyküler şunlar: Vücut, Ağaçtaki Patırtı, Seninle Yüz Yüze, Güle Güle Anne, Doğru, Bu Anı Hatırla Bizi Unutma, Gerçek Baba. Dokunuş.

Çağdaş İngiliz edebiyatının önemli yazarlarından biri olan Hanif Kureishi, Vücut’la okurlarını sarsmaya devam ediyor.