Callisto

Yanlışlıklar Komedyası
Çevirmen: İmge Tan
Orijinal Adı: Callisto
ISBN: 9789752895836
Sayfa: 422
Ebat: 13,5 X 19,5
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 1. Hamur
Basım Tarihi: 08.05.2009
Hazırlayan: Tülin Er
  
  
  

 

Eğlenceli, merak uyandırıcı, korkutucu ve en önemlisi de Forrest Gump'tan beri Amerika'nın en iyi portresi.

Hakkında hiçbir şey bilinmeyen yazar Torsten Krol'un "Callisto" adlı bu romanı modern bir yanlışlıklar komedyası. Dünya basınında John Kennedy Toole'un "Alıklar Birliği" ile Salinger'in "Gönülçelen" adlı kitaplarından esintiler taşıyan bir kahraman asker Şvayk parodisi olarak anılan kitap, milliyetçilik, kültürler çatışması gibi alanların kasabalı bir Amerikalı'nın dünyasındaki karşılıklarını ele alıyor. 

Irak'ta süregelen savaşa gönüllü olarak yazılmak isteyen işsiz ve geleceksiz roman kahramanının arabası yarı yolda bozulunca hiçbir yerin ortasındaki bir eve sığınmak zorunda kalır. Önce güvensizlikle başlayıp sonra kısa sürede dostluğa dönüşen bu ilişki, yine kısa sürede cinayetle sonuçlanacak, bu cinayet başka bir cinayeti açığa çıkartacak. Müslümanlık hakkındaki bir-iki kitap, televizyon seyrederken üstünde durulmadan ağızdan çıkan üç-beş kelime bambaşka senaryoların kanıtı haline gelecek ve olayları bu kasıtı ve kasıtsız yanlışlıklar üzerinden akıp gidecektir...

Güneydeki küçük bir kasabada geçen "Callisto", kendi uyduruk hayatlarımıza ve yanlış cinayetlerimize bahaneler ve çıkışlar ararken yarattığımız "muazzam" uydurmalarımızın ve bu uydurmalar üzerine yeniden inşa ettiğimiz eskisi kadar uyduruk hayatlarımızın anlatıldığı bir kara mizah başyapıtı.