Napolyon'un Basuru

Ve Tarihi Değiştiren Diğer Ivır Zıvır Olaylar
Çevirmen: Ali Cevat Akkoyunlu
Orijinal Adı: Napoleon's Haemorrhoids
ISBN: 9789752899605
Sayfa: 260
Ebat: 13,5 X 19,5
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 1. Hamur
Basım Tarihi: 26.12.2011
Hazırlayan: Başak Güntekin
  
  
  

 


"Bu kitap minik olayları yazar, büyük etkiler yaratan minik olayları. Bazıları dünyayı değiştirdi, kimileri bireylerin yaşamını, dünyaya katkılarını. Öyleleri var ki, işler birazcık farklı gelişseydi, dünya bambaşka bir yer olurdu." 

Tıpkı Napolyon'un basurundan dolayı artan ağrıları yüzünden, her zaman olduğu gibi atıyla savaş alanını denetleyememesi, açık emirler verememesi ve çatışmaların kararlaştırdığından beş saat sonra ancak başlayabilmesi gibi... Napolyon her zamanki Napolyon olsaydı, sonuç yine aynı mı olacaktı? 

Phil Mason'ın bu kitabıyla, okulda öğrendiğimiz tarihe alternatif, yeni ve eğlenceli bir tarihteki anlar koleksiyonuna sahip olabiliriz. 

"Adolf Hitler, aslında bir Schicklgruber olacakken, kaderin bir cilvesi ile Hitler soyadını aldı... Eğer hemşiresi Almanca bilseydi, biz de Einstein'ın ölmeden önceki sözlerini bilebilirdik... Elisha Gray ismini kimse bilmez oysa Graham Bell yerine telefonun mucidi olarak, bugün o tanınabilirdi... Eroin, 1897'de öksürük ilacı olarak patent almıştır, Aspirin'le kıyaslanmaması için epey zaman geçmesi gerekti... Atlantalı bir gazete muhabiri ayak bileğini kırıp işinden ayrılmak zorunda kalınca, evde zaman geçirmek için Rüzgâr Gibi Geçti'yi yazdı..." 

Belki de talihin tarih üzerindeki etkisi, bildiğimizden de fazladır?