Ortaklar ve Hissedarlar

ISBN: 9786051417691
Sayfa: 580
Ebat: 13,5 X 19,5
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 1. Hamur
Grafiker: Beste Doğan
Sayfa Tasarımı: M. Atahan Sıralar
Basım Tarihi: 26.09.2014
Editör: Çiğdem Uğurlu
Yayın Yönetmeni: Cem İleri
  
  

 

O evde bir çocuk yoktu. Fakat eğer olması gerekseydi o çocuk ben olmak isterdim...
 

Sabri, Şehmus, Cemal, Serdar, Turan: Terk eden Babalar… Çınar, Hande, Serkan, Mert, Üvey Oğul: Terk edilmiş Çocuklar. Türkiye’nin X Kuşağı. Ve Küçük Çocuk ile Ulubey’i: Zaman-ötesi vicdanın anlatısı.
 

Şüpheli bir uçak kazasında babası, pilot yüzbaşı Serdar’ı yitiren Serkan, asker arkadaşı Mert’in yardımıyla intikam almaya yemin eder. Holding patronu Hande’nin aşığı avukat Çınar, yas duyguları ve çevresi ile hesaplaşma içinde savrulduğu serüvenlerde kâh bir Odysseia kâh bir Sinbad’dır. Komşu araziye masalsı bir çiftlik kurup yerleşen Almancı Cemal’in karısı Hertha ile Küçük Çocuk arasında gelişen dostluk ikisinin de hayatını değiştirecektir. İhtişamlı çiftlik evinin sağlam yapısı, Hertha ile üvey oğulları arasında süregiden “dava”da çözülürken, bir kuşağın babalarıyla ve Türkiye’nin düzeni ile hesaplaşmasına sahne olacaktır.
 

Ortaklar ve Hissedarlar, Öykü Didem Aydın’ın benzersiz bir tat bırakan anlatımı, unutulmayacak karakterleri ile gerçek içinde masalın, suç içinde masumiyetin romanı… Başat çatışmalar içindeyken cins-ötesi aşkta kendilerini bulan iki ihtiraslı kadının ve sarsıntılı “ev”in romanı… Yalnızca üniversitesi, holdingleri ve altın madenleri değil; bireyleri, değerleri ve ortaklıkları çalkantılı bir dünyanın romanı…