Acemiler

ISBN: 9786051857541
Sayfa: 208
Ebat: 13,5 X 19,5
Cilt: Ciltsiz
Kağıt: 3. Hamur
Grafiker: Kardelen Akçam
Basım Tarihi: 17.05.2022
Editör: Didem Ünal Demir
  
  

 

“Melâhat Hanım, merdivenleri koşa koşa inen oğlunun arkasından bakarken yüreğinde tuhaf bir sıkıntı hissetti. Nedenini kestiremiyordu ama, oğlunun sevinci yalancıktanmış gibi geliyordu içine. Yüzündeki yaygın rahatlığı bir bıçakla sıyırıverip alsa, altından bir elem çökeleği fırlayacak.”

 

Acemiler, Erhan Bener’in adını duyuran ilk roman. Henüz yirmi üç yaşındayken yayımladığı yapıt, edebiyat dünyasına sıra dışı bir yazarı müjdelemiş, Nurullah Ataç’tan Oktay Akbal’a, önemli edebiyat eleştirmenlerinin değerlendirme yazılarına konu olmuştu.
Yazarın gençlik döneminden izlere rastladığımız Acemiler, hayata gerçekten “acemi” üç arkadaşın hikâyesini anlatıyor; karakter betimlemeleri ve anlatım derinliğiyle hayret ve hayranlık uyandırıyor.

 

“Romana, gerçek bir sanat değeri taşıyan romana az rastlıyoruz. (…) Acemiler romanı bize geleceğinden çok şeyler umabileceğimiz bir yazar tanıtıyor.”

Oktay Akbal, Vatan, 1953

 

Erhan Bener Acemiler’i 1952’de yayımlıyor. Ki Acemiler adı üstünde bireyin yaşama acemiliğini anlatırken, yazarın acemiliği diye bir şey yok.

Feridun Andaç